Even voorstellen

Ik ben Wim Bos en per 1 februari 2013 tewerk gesteld als geestelijk verzorger voor de veteranen in de regio Midden-West (provincies Utrecht, Noord – en Zuid-Holland, west Gelderland en een deel van Flevoland).
De Krijgsmacht in zijn geheel dien ik al wat langer: vanaf het jaar 2001 ben ik daar  werkzaam.

De krijgsmacht heb ik leren kennen in mijn dienstplichttijd: september 1985 – eind oktober 1986. Ik diende toen bij de Geneeskundige Troepen, na uiteraard eerst mijn opleidingen te hebben gevolgd, en zat op wat toen nog heette: het gezondheids-centrum.
Tegelijkertijd startte ik met de voorbereiding op de studie theologie. Na mijn diensttijd ben ik volledig voor die studie gegaan. In de laatste jaren van mijn studie combineerde ik dat met het werk van pastoraal werker in een wijk in Hervormd Scheveningen. Na mijn studie kwam ik als predikant in het kleine, maar fijne dorpje Piershil (Hoekse Waard) terecht, waar ik vijf jaar met veel plezier heb gewerkt.

Toch had de krijgsmacht wat in mij losgemaakt en toen de mogelijkheid zich voordeed daar te komen werken als krijgsmachtpredikant heb ik die mogelijkheid met beide handen aangegrepen.
Wat maakt(e) het werk bij de krijgsmacht voor mij zo boeiend? Het belangrijkste is het contact met andersdenkenden en andersgelovigen. Dat levert vaak interessante gesprekken op, zo was en is mijn ervaring. Ik hoop dan ook dat ik bij u als veteranen diezelfde soort ervaringen op kan doen.
Zelf spreek ik vanuit het geloof dat God mensen zoekt en hun sjaloom, dat is hun welzijn en vrede op het oog heeft.

In 2001 ben ik mijn weg binnen de krijgsmacht begonnen bij de artillerie (14 AfdVa en OTCVust), met in 2004-2005 een half jaar Bosnië (SFOR 17/Eufor 1). Vervolgens werd ik in 2006 overgeplaatst naar de pantserinfanterie (45 PainfBat.), waarmee ik in 2008 een periode in Uruzgan heb gezeten (TFU IV/BG 6).
1 mei van het jaar 2009 vervolgens naar een zgn combi plek: Apeldoorn (staf OOCL), Ede (OC verbindingstroepen) en het LCW, locatie Rhenen.
En deze laatste werkplek heb ik in 2013 weer verruild voor het werk bij u als veteranen.

Dan nog even privé: ik ben inmiddels 54 jaar, woonachtig in Amersfoort met Petra en onze twee zoons van 10 en 5.

- T +31(0)334662750

- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.