Terugblik op Koningsdag 2015

Een dag om nooit meer te vergeten!

Na het bekend worden van het officiële programma voor de Koningsdag nieuwe stijl leek het erop dat er voor de veteranen geen inbreng nodig was.

Tot circa 14 dagen voor Koningsdag de vraag kwam of wij 120 veteranen konden leveren. Daar wij niet over een adreslijst beschikken van alle Drechtstreek veteranen en de Gemeente Dordrecht hier niet op korte termijn in kon voorzien werd het geheel afgeblazen.

Wij zagen ons al zitten bij de TV met koffie en een oranje tompouce.

Tot op vrijdagmorgen 17 april de noodkreet kwam of er alsnog een groepje veteranen aanwezig kon zijn. Onze secretaris Ineke is die middag gelijk gestart om de bezoekers van het veteranen café enthousiast te maken. Mede door het uitsturen ven een extra nieuwsbrief is het haar gelukt om 30 veteranen bij elkaar te krijgen.

De vooruitzichten voor het weer waren niet best, maar op maandag was het droog en zonnig, maar vreselijk koud. Om 10.00 uur waren de eerste op de verzamel plaats, waar bleek dat wij een 1e klas locatie aan de Voorstraat hadden. Een geluk dat we maar met 30 waren want alle veteranen wilde vooraan staan. We hebben toen maar besloten naast elkaar op een lange rij te gaan staan. Om 11.00 uur hebben we wat exercitie geoefend, omdat ik er niet bovenuit kwam en na 52 jaar niet alle commando’s meer beheerste heeft Reinier het overgenomen.

De oefening ging redelijk maar toen het koninklijk paar enthousiast aan kwam en handen ging schudden was de discipline ver te zoeken.

Wij veteranen hebben alle aandacht gekregen van de koninklijke stoet en de TV.

Of 3,5 uur wachten zonder eten en drinken in de kou het waard was voor een ontmoeting van hooguit 4 minuten?

Ik had het niet willen missen!!

Cees Walgaard 

Voorzitter veteranen comité

Bekijk de foto's hier.